Doorlopend krediet

Geld lenen via een doorlopend krediet is in Nederland een populaire leenmethode. Het voordeel van deze leenvorm is dat de consument voordurend over zijn lening kan beschikken. Wanneer een deel van de lening is afgelost, mag dit geld op een later tijdstip weer worden opgenomen. Het doorlopend krediet is dus een zeer flexibele vorm van lenen.

Een ander voordeel van het doorlopend krediet is dat de consument zelf invloed heeft op de duur van de lening. Deze mag tot een afgesproken einddatum en bedrag geld lenen en aflossen bij de kredietverstrekker. Iedere maand is de consument een vastbedrag aan het verschuldigd. Banken rekenen doorgaans een rentepercentage van 2 procent over het kredietlimiet. Hierbij maakt het niet uit wat het uitstaande saldo is.

Rente DK

Bij een doorlopend krediet is het niet duidelijk welk gedeelte u aan aflossing en aan rente betaalt. Hoeveel u aflost, is afhankelijk van de rentestand. Het rentepercentage van een doorlopend krediet is variabel. Wanneer de leenrente gestegen is, zal er dus minder geld afgelost worden.

Bijna alle kredietverstrekkers in Nederland bieden een doorlopend krediet aan. Mensen die op zoek zijn naar een lening doen er verstandig aan om bij meerdere aanbieders een offerte aan te vragen. Het rentepercentage op een doorlopend krediet verschilt per aanbieder. Vergelijk rente doorlopend krediet dan ook bij verschillende aanbieders van de producten. Houdt er wel rekening mee dat de voordeligste rentetarieven bij een doorlopend krediet niet de beste rentes hoeven te zijn. Het is ook heel belangrijk om naar de voorwaarden van de lening te kijken. Ook hier zitten grote verschillen in.

Aanpassen rentepercentage doorlopend krediet

De rentepercentages op een doorlopend krediet mogen dagelijks aangepast worden. Hier dient u bij het afsluiten van een lening. Het ene moment kan een aanbieder een zeer voordelig rentepercentage op een doorlopend krediet hebben, terwijl een maand later deze als duurste uit de bus komt.

 
Laatste Nieuws
Krediet voor studenten
Studeren is duur. Daarom bieden veel banken studentenkredieten aan. De rentetarieven voor deze studie kredieten kunnen variëren. Daarom is het vergelijken van offertes erg belangrijk. Lees meer
 
Leningen oversluiten
Meerdere kleine leningen samenvoegen tot één grote lening, dat is oversluiten. Oversluiten kan ook bij een hypotheek, maar dan is er geen sprake van meerdere leningen die worden samengevoegd tot één. Het oversluiten van een hypotheek kan gunstig zijn als de hypotheekrente laag staat. Lees meer