Creditcard

Met een creditcard, die ook wel kredietkaart wordt genoemd, kunnen aankopen worden gedaan die pas achteraf te hoeven worden betaald. U hoeft dus niet direct over geld te beschikken om iets te kunnen kopen. Wilt u de creditcardbedragen maandelijks laten afschrijven, dan is er geen sprake van een lening. U betaalt dan in principe evenveel als bij pinnen of contant betalen. De betaling uitstellen kan ook, maar bedenk u dat u dan wel rente gaat betalen. Deze rente op een creditcard is vaak niet mis en kan oplopen tot wel 15%! Deze rente is veel hoger dan de rente op andere leenvormen als een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Creditcard aanvragen

Tegenwoordig kunt u een creditcard online aanvragen, maar u kunt natuurlijk ook naar een bank gaan voor een creditcardaanvraag. De kosten van een creditcard variƫren tussen de tien en vijftig euro per jaar. Hoe hoog de kosten zijn, is afhankelijk van de creditcardmaatschappij en het bedrag dat u maximaal te besteden heeft op uw creditcard.

Met een creditcard kunt u, net als met een bankpas, geld opnemen bij een geldautomaat. Toch is dit niet aan te raden. Elke keer dat u met uw creditcard geld opneemt, wordt er een bedrag van ongeveer vijf euro berekend. Pinnen met een bankpas is wel gratis.

Werking

Nadat u heeft aangegeven met een creditcard te willen betalen, zal de winkelier de creditcard door een kaartlezer halen. De magneetstrip van de creditcard wordt dan gelezen en het systeem maakt contact met de creditcardmaatschappij en de kassa van de winkelier. Gaat de creditcardmaatschappij akkoord, dan wordt er een bonnetje afgedrukt. Dit bonnetje moet vaak door uzelf ondertekend worden. Vaak krijgt u een kopie van het bonnetje mee.

 
Laatste Nieuws
Rood staan
Rood staan kan tijdelijk een kortdurend tekort overbruggen. Staat u langere tijd rood, dan is het zaak eens te bekijken welke andere opties er zijn. Zo kan het afsluiten van een consumptief krediet een oplossing zijn om rood staan te vermijden en tegen een lagere rente geld te lenen. Lees meer
 
Bureau Krediet Registratie
Bureau Krediet Registratie (BKR) is gevestigd in Tiel en houdt informatie bij over kredietverstrekkingen en gsm-abonnementen van Nederlanders. Bent u bij het BKR geregistreerd, dan kunt u uw gegevens opvragen. Lees meer